június 2017

Kirándulás Budapestre

admin p, 06/30/2017 - 12:35
Évek óta először került megszervezésre a GySzC Ady E. –Bay Z. Szakképző Iskolájában, Sebestény Mihályné és Hadi Imre kezdeményezésére egy kis szakmai és kulturális körültekintés hazánk fővárosában. Lelkes kis csapat izgatottan indult útnak 2017.06.14.-én 5 órakor a sarkadi vasútállomásról. Megérkezés után az első utunk a Camponába vezetett. Itt tanulóink a Csodák palotájában a világ érdekes jelenségei közül nagyon sokkal közvetlen kapcsolatba kerülhettek. Kedvükre kísérletezhettek, és megérinthették a tudományok érdekes világát majd egy virtuális 4D-s űrutazáson is részt vehettek.

Szépírás verseny 2016-2017-es tanév

admin sze, 06/28/2017 - 08:11

A betűírás művészete, a szépírás (kalligráfia) az írás felfedezése óta jelen van. Az írás gyakorlásával az rajzolássá, festéssé válik. A szépíráshoz fel kell szabadítanunk a csuklónkat, ujjainkat, hogy az írás rajzolás és művészet legyen.

Sajnos, az iskolában az írástanítás során ma már nehezen alakul ki a mozdulatok olyan könnyedsége, ami a szépíráshoz kell. Ehhez az eszközök sem mindig megfelelőek, hiszen túl korán átszoknak a tanulók a golyóstollal való írásra, ami még inkább görcsössé teszi a technikát.

Szakképzős siker az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen

admin sze, 06/28/2017 - 07:57

Az Implom József helyesírási verseny megyei fordulóján a Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre - Bay Zoltán Szakképző iskolájának 12. osztályos informatika szakos tanulója érte el a legjobb eredményt a szakgimnáziumi kategóriában. Így első helyezettként Palásti Tünde 12/A osztályos tanuló képviselte a GySzC Ady-Bay Szakképző Iskoláját és a megyei szakgimnáziumi tanulókat a Gyulán megrendezésre került országos versenyen. Tünde a Kárpát-medencei döntőben, szakgimnáziumi kategóriában a középmezőnyben végzett.

Tanulmányi kirándulás a Budapest Bank Bankműveleti Központjában

admin p, 06/02/2017 - 17:25

A Gyulai SZC Ady Endre- Bay Zoltán Szakképző Iskolájának 13. és 14. évfolyamos postás és informatikus tanulóival 2017. június 1 - jén ellátogattunk a békéscsabai Bankműveleti Központba. A kirándulást nagyon vártuk, hiszen iskolánk tanulói és tanárai életében ez volt az első alkalom, hogy betekintést nyertünk a Budapest Bank életébe.