február 2020

Mert szintvizsgázni kell...

admin cs, 02/20/2020 - 00:00

Iskolánkban a képzések bővülésének következtében, ebben az évben először kerül lebonyolításra a 9. évfolyamos szakközépiskolásainknak a tanulmányaik folytatásához szükséges szintvizsga. A lebonyolítást alapos felkészülés jellemzi a hétköznapokban. Tanáraink és diákjaink Pintér Magdától a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőjétől kaptak tájékoztatást a szabályokról és a lebonyolítás menetéről.

BANKCODE verseny

admin cs, 02/20/2020 - 00:00
Nagy örömünkre, ebben az évben voltak vállalkozó szellemű diákok, akik megmérettetik magukat ebben a pénzügyi versenyben. Sokszor hallani róla, hogy az iskola nem készít fel az életre, nem ad gyakorlatias, az mindennapi életben is hasznosítható praktikus tudást. Mi fontosnak tartjuk, hogy a diákjainkra ez ne legyen igaz!

Mi egymástól is tanulunk...

admin cs, 02/20/2020 - 00:00

Műhelymunka is színesíti napjainkat. Vannak olyan ismeretek, melyeket egymástól is jó hallani, tanulni. Korábban Hadi Imre kollégánk tartott előadásokat az internet veszélyeiről és a számítógépes játékokkal történő oktatás lehetőségeiről. Tavaly év végén Berkéné dr Sajti Ilona iskolapszichológustól hallhattunk a kötődés jelentőségéről és az iskolai agresszió hátteréről.

Karácsonyi délután és vacsora

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
Második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi délutánunkat és vacsoránkat. A rendezvényünk előtt hetekkel elkezdtük a szervezést. Az első és legfontosabb a helyszín megválasztása volt. Rövid keresgélés után az Andi Étteremre esett a választásunk. A diákönkormányzatos gyűlésen megbeszéltük a délutánunknak a menetét. A vetélkedő megszervezését Román Boglárka vállalta el.

Szalagavató a sarkadi Szakgimnáziumban

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
A Gyulai SzC Ady Endre- Bay Zoltán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2019. december 14.-én tartottuk meg Szalagavató ünnepségünket. Különös jelentőséggel bír életünkben ez a nap, hiszen a sarkadi szakképzés újraindítása ehhez az osztályhoz kötődik, két év után ők ez első végzős osztály.