Iskolai élet

OSZTV verseny

admin k, 03/03/2020 - 22:05

Idén is megrendezésre került, mint minden évben, az OSZTV (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny). Ezen versenyen megmérettethetik magukat azok diákok, akik úgy érzik elég jók a saját szakmájukban. Iskolánkból hárman jelentkeztünk az informatikai rendszerüzemeltetők versenyére.

Mi egymástól is tanulunk...

admin cs, 02/20/2020 - 00:00

Műhelymunka is színesíti napjainkat. Vannak olyan ismeretek, melyeket egymástól is jó hallani, tanulni. Korábban Hadi Imre kollégánk tartott előadásokat az internet veszélyeiről és a számítógépes játékokkal történő oktatás lehetőségeiről. Tavaly év végén Berkéné dr Sajti Ilona iskolapszichológustól hallhattunk a kötődés jelentőségéről és az iskolai agresszió hátteréről.

BANKCODE verseny

admin cs, 02/20/2020 - 00:00
Nagy örömünkre, ebben az évben voltak vállalkozó szellemű diákok, akik megmérettetik magukat ebben a pénzügyi versenyben. Sokszor hallani róla, hogy az iskola nem készít fel az életre, nem ad gyakorlatias, az mindennapi életben is hasznosítható praktikus tudást. Mi fontosnak tartjuk, hogy a diákjainkra ez ne legyen igaz!

Mert szintvizsgázni kell...

admin cs, 02/20/2020 - 00:00

Iskolánkban a képzések bővülésének következtében, ebben az évben először kerül lebonyolításra a 9. évfolyamos szakközépiskolásainknak a tanulmányaik folytatásához szükséges szintvizsga. A lebonyolítást alapos felkészülés jellemzi a hétköznapokban. Tanáraink és diákjaink Pintér Magdától a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőjétől kaptak tájékoztatást a szabályokról és a lebonyolítás menetéről.

Karácsonyi délután és vacsora

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
Második alkalommal rendeztük meg a karácsonyi délutánunkat és vacsoránkat. A rendezvényünk előtt hetekkel elkezdtük a szervezést. Az első és legfontosabb a helyszín megválasztása volt. Rövid keresgélés után az Andi Étteremre esett a választásunk. A diákönkormányzatos gyűlésen megbeszéltük a délutánunknak a menetét. A vetélkedő megszervezését Román Boglárka vállalta el.

Szalagavató a sarkadi Szakgimnáziumban

admin szo, 02/01/2020 - 00:00
A Gyulai SzC Ady Endre- Bay Zoltán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2019. december 14.-én tartottuk meg Szalagavató ünnepségünket. Különös jelentőséggel bír életünkben ez a nap, hiszen a sarkadi szakképzés újraindítása ehhez az osztályhoz kötődik, két év után ők ez első végzős osztály.

Zacher Gábor előadás

admin cs, 12/19/2019 - 00:00

Iskolánk tanulói részt vettek Zacher Gábor toxikológus főorvos előadásán a Művelődési Központban. A köszöntő után az előadó elmondta, hogy értékrendszert, jövőképet és példaképet kell teremteni a gyerekeknek ahhoz, hogy jó döntéseket tudjanak hozni. Fontos, hogy a megfelelő pillanatban tudjanak nemet mondani. A kábítószerek veszélyein kívül felhívta a figyelmet az egyre több esetben előforduló telefonfüggőségre is.

Parlamenti különóra és rendhagyó fizika óra

admin k, 12/10/2019 - 00:00

Az Ady-héten igyekeztünk rendhagyó módon tudást átadni diákjainknak. Hétfőn a 11-12 évfolyam diákjai az Országházban vettek részt Parlamenti különórán, ahol diákjaink megnyerték a játékot és egy torta boldog tulajdonosai lettek. Kedden rendhagyó fizika órán vehettek részt a Fizika csodája címmel.

Mikulás-nap

admin p, 12/06/2019 - 00:00

Tavalyi tanévben hagyományteremtő szándékkal hirdette meg iskolánk Diákönkormányzata a Mikulás- napot, melynek lényege, hogy aki tud, az mikulás sapkában legyen ezen a napon. Elérkezett a december 6.-a és kíváncsian méregették egymást a diákok, hogy ki hozott sapit és fogja felvenni. A nap végén mindig készül egy közös kép a sapisokról. Iskolánk nevelőtestülete is örömmel csatlakozott az akcióhoz. Sokan voltunk. :)

Pályakör vetélkedő 2019

admin k, 12/03/2019 - 00:00

A Sarkadi Gyerekesély program keretében folyó pályaorientációs tevékenység keretében került megrendezésre az internetes Pályakör elnevezésű vetélkedő. Iskolánk 7 diákja eredményesen szerepelt és az első 10 helyezett között végzett. Gratulálunk!

Oldalak