Osztálykirándulás Zánkára

admin k, 05/28/2019 - 10:41

A Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre- Bay Zoltán Szakgimnáziumának tanulói kísérőtanáraikkal első ízben jutottak el Zánkára az Erzsébet – táborok programban. A kirándulásra 30 tanuló, 2 önkéntes segítő diák és 3 pedagógus utazott.

Az indulás nem ígérkezett szerencsésnek, mert szakadó esőben szálltunk fel a buszra és utaztuk át a fél országot. A szálláshely elfoglalása után feltérképeztük a helyszínt, egyeztettük a programokat és máris indultunk az elsőre.

A kutyás bemutatón láthattuk milyen ügyesek tudnak lenni ezek az állatok. Új ismeretekkel is gazdagodtunk a felelős kutyatartásról. Napi fél óra munkával számtalan új feladatot tudunk a kutyánknak megtanítani.

Este a Nemadomfel Együttes koncertjére mehettek a táborlakók. Az Együttesről azt kell tudni, hogy egy olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók. Népszerű énekesek dalain kívül saját szerzeményeiket is énekelték és nagyon jó hangulatot teremtettek az este végére.

Következő nap részt vettünk Vidám, játékos fizika kísérleteket bemutató előadáson, a vállalkozó szellemű bátrak ugráltak trambulinon. Délután volt lézerharc és íjászat, utána pedig sétahajóztunk egyet a Balatonon.

Este disco várta a fiatalokat, akik pedig nem vágytak erre a szórakozásra azok a szobákban társasjátékoztak, kártyáztak, szórakoztak.

Utolsó reggel szomorúan készülődtünk haza és sajnáltuk, hogy csak erre a pár napra volt lehetőségünk kirándulni.

Az útra önkéntesként elkísért bennünket két felnőtt diákunk is az érettségi utáni szakmai képzésből. Jelenlétük jó volt mindenki számára, mert segítették a diákokat és tanárokat egyaránt.

Minden nehézség ellenére csodás, néha vicces élményekkel gazdagodva tértünk haza és már várjuk a következő lehetőséget, hogy utazhassunk.

Sebestény Mihályné

kísérő tanár