SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/017 | 5720 Sarkad, Vasút utca 2.

Intézmény logo

Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Szakma leírásai

Szakma leírásai

Szakma leírása

 

Az informatikai képzésünkkel nagyon sok területre kiterjedő tudással lesznek gazdagabb a tanulóink. Természtesen nem egy egyszerű szakmáról beszélünk, mert az informatikára fokozottan jellemző az a mondás, hogy életünk végéig tanulnunk kell. Folyamatosan fejlődik, megújul a technika, így egy jó szakembernek is ismernie kell a modern kor újdonságait. Az iskolai órákon a kötelező tanagyagelemek mellett megpróbáljuk ezeket az újdonságokat is bemutatni. Illetve megtanítjuk a diákjainkat arra, hogy honnan tudnak naprakész, megbízható információt szerezni. Nagy hangsúlyt fektetünk a logika és a problémamegoldó képesség fejlesztésre is. Tehát kijelenthetjük, hogy nem csak a kötelező ismeretekkel indítjuk útnak a tanulóinkat, hanem olyanokkal is, amelyeket hasznosítani tudnak az életben is.

 

Készségek és képességek

Több tantárgy segítségével olyan ismereteket, készségeket kapnak a diákok, amely bármelyikével elboldogulnak a munkaerőpiacon.

 

  • A számítógépeknél el tudják végezni az alapvető karbantartási feladatokat, amelyekkel megelőzhetik az esetleges számítógépes problémákat.
  • Az esetleges hibákat felismerik és megoldást találnak a problémák megoldására. A problémamegoldás kiterjed szoftveres és hardveres területre is.
  • Akár számítógépen, akár laptopon képesek az operációs rendszerek és felhasználói programok frissítésére és újra telepítésére.
  • A kis- és közepes méretű otthoni és irodai hálózatokat beállítására. Rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyekkel biztonságos és megbízható hálózati hozzáférést tudnak kialakítani.
  • A megszerzett ismeretek segítségével modern és interaktív honlapokat tudnak létrehozni, amelyek megfelelnek a kor elvárásainak.
  • Munkája során jelentkező problémák kezelésére vagy folyamatok automatizálására egyszerű alkalmazásokat készít Python programozási nyelv segítségével.

Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

5720 Sarkad, Vasút utca 2.

Telefon: (66) 218-908

E-mail: sarkad@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/017


2024Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium