SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum

OM kód: 203069/017 | 5720 Sarkad, Vasút utca 2.

Intézmény logo

Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Történet

Iskolánk története

Történet

Az Ady Endre- Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumból 2015. július 1-jével vált ki a szakképzési profilú Technikum és Szakképző Iskola, mely a térség szakképzési igényeit igyekszik kielégíteni, osztályainknak a Körépület ad otthont családias hangulatban. Jelenleg az intézményben 1976-óta postai és 1997 óta informatikai szakmai képzések folynak. A képzések zárásaként a tanulók az általános érettségi mellé munkakör betöltésére is jogosító végzettséget is kapnak: irodai informatikus vagy ügyfélszolgálati ügyintéző. Érettségi után lehetőség van iskolánkban szakmai képzettséget szerezni postai üzleti ügyintéző és informatikai rendszerüzemeltető szakmákban.

A Technikum és Szakképző iskola küldetését hűen tükrözi Goethe idézete: „A legtöbb, amit gyermekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” Célunk, hogy az elsajátított ismeretek által a gyakorlatban is alkalmazható tudást nyújtson az életben való helytálláshoz szükséges képességek kibontakoztatása és fejlesztése mellett. Iskolánk számos olyan lehetőséget biztosít a tanulóknak, amelyek segítségével olyan gondolkodási módokat, képességeket sajátíthatnak el, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy sikeresek legyenek az életben.

Tanulóink sokoldalú, korszerű tudást nyújtó gyermekközpontú nevelésben részesülve így képesek lesznek az önművelésre, a pozitív jövőkép megfogalmazására. Mindezek érdekében szakköröket működtetünk: a gazdasági, pénzügyi ismeretek elsajátítására jó lehetőséget biztosít a Pénziránytű szakkör, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztését segíti Programozó szakkör LEGO robot használatával.


Partnereink

SZC logo

Gyulai Szakképzési Centrum


Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

5720 Sarkad, Vasút utca 2.

Telefon: (66) 218-908

E-mail: sarkad@gyszc.hu

OM azonosító: 203069/017


2024Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium